UpPlug – ajutorul meu când sunt plecat

24 septembrie 2014 - 2 minutes read

UpPlug, ajutorul de încredere

Eu sunt Alexandru, locuiesc în Bucureşti, la casă, în sectorul 5. Sunt cumva norocos, am avut şansa să locuiesc şi la Bucureşti tot la casă. Eu am crescut în Argeş, am stat mult la bunici şi cam toată viaţa am trăit la casă. Iubesc ideea de verdeaţă, de natură şi de linişte. Nu cred că aş fi putut vreodată trăi la bloc.

Sunt multe avantaje atunci când stai la casă dar există și reversul medaliei, sunt şi lucruri mai greu de controlat. Aici unde locuiesc acum există un risc relativ mare de a ţi se fură din curte/casă. Zona nu este foarte sigură, s-a întâmplat adesea să dispară lucruri din curţile vecinilor, chiar şi din casă.

Pentru a fi sigur că îmi las casa în siguranţă atunci când sunt plecat din Bucureşti m-am gândit că cel mai bine va fi să simulez cumva pe timp de noapte prezenţa noastră acasă. Mi se părea ideal să pot porni luminile pe timp de noapte şi chiar televizorul între 21:00 şi 24:00. Era dificil îmi trebuia un dispozitiv care să ştie să facă asta.

Soluţia am găsit-o în priză inteligenta UpPlug. Am conectat două veioze puternice la priză din hol iar la priză din living am conectat televizorul. Din telefonul mobil (eu folosesc un telefon cu Android) mi-am setat ca UpPlug să alimenteze cu energie veiozele între 20:00 şi 7:00 şi televizorul între 20:00 şi 24:00.

Acum sunt sigur că totul e în siguranţă când plec de acasă.

PS Am uitat de câteva ori să opresc aplicaţia şi m-am speriat, aflându-mă în casă când de-odată toate luminile de pe hol s-au aprins. M-am învăţat minte şi acum acord mai mare atenţie aplicaţiei de mobil UpPlug.

Alexandru

A photo by Robert Haverly. unsplash.com/photos/_kmr5wKVW7E